Honda buitenboordmotoren

Grootste fabrikant van motoren

Om aan de steeds hogere eisen van onze klanten te kunnen blijven voldoen, streeft Honda er continu naar uw verwachtingen ruimschoots te overtreffen, met behulp van technologische doorbraken en innovaties. Dankzij deze passie heeft Honda in veel sectoren een stevige positie verworven, van robots tot wereldkampioenschappen auto- en motorracen, inclusief de Formule 1. In de Grand Prix voor motoren is Honda al meer dan 600 keer als eerste over de finish gegaan.

Dezelfde toewijding tot perfectie heeft Honda op watersportgebied, waardoor er veilige, schone, comfortabele en krachtige motoren aangeboden worden. In 1964 was Honda de eerste fabrikant die 4-takttechniek toepaste in buitenboordmotoren. En nu, meer dan vier decennia later, heeft Honda het grootste aanbod 4-taktmotoren.

ECOmo (Economy Controlled Motor)

Een Lambdasonde controleert en regelt continue het benzine-luchtmengsel, zodat er zo min mogelijk schadelijke stoffen de uitlaat verlaten die bij de verbranding ontstaan: stikstof, koolwaterstoffen en koolmonoxide. Door deze technologie voldoen de Honda motoren wereldwijd aan de strengste milieuvoorschriften, EPA, CARB en RCD en verbruiken de motoren tot 13% minder brandstof dan vergelijkbare modellen.

VTEC (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control)

Als eerste fabrikant past Honda de VTEC technologie voor buitenboordmotoren toe. VTEC zorgt voor optimale klepsturing onafhankelijk van het toerental, zodat de motor op laag toerental rustig en zuinig loopt, maar snel accelereert als daarom gevraagd wordt. Beide systemen zorgen er voor dat de Honda motoren het minst verontreinigen en het meeste vermogen leveren in hun klasse.

PGM-FI (Geprogrammeerde brandstofinspuiting)

De computergestuurde brandstofinspuiting doseert de hoeveelheid brandstof exact, zorgt daardoor voor gemakkelijk starten en minder brandstofverbruik. De Lambdasonde bewaakt het benzine-luchtmengsel voor betere verbranding en lager brandstofverbruik.

BLAST (Boosted Low Speed Torque)

Speciaal door Honda ontwikkelde besturing voor het optimale koppel bij alle toerentallen door sturing van de ontsteking en samenstelling van het benzine-luchtmengsel. Dit systeem zorgt ervoor dat de boot in de kortst mogelijke tijd in plane komt.

Neem voor vragen contact met ons op.

Honda outboards